Bibliotheekapplicatie

Vervolg van mijn vorige posting, wat zou een goede (web)applicatie zijn om boeken te delen binnen de organisatie waar ik nu zit. Een vergelijking van verschillende webapplicaties (in het Nederlands) hoef ik niet maken, die is er al.

Librarything is erg uitgebreid en heeft een grote Nederlande community.  Shelfary lijkt minder geschikt, nadat ik wat andere entries heb gelezen en zelf beide applicaties uitgeprobeerd heb. Librarything heeft alleen een nadeel dat Shelfary niet heeft, Librarything kent niet het concept van uitlenen. Bij Librarything is dat uitbesteed aan andere sites als BookMoch of WhatsOnMyBookShelf. Die book-share-sites zijn mij alleen weer iets te uitgebreid, ik wil iets simpelers. Een derde library-site, Anobii heeft wel een geintegreerd boek-uit-leen-systeem, en heeft hier een positive review. Nadat ik me had aangemeld, vond ik na wat zoeken inderdaad een ‘trady’ systeem, vergelijkbaar met BookMoch. Verder voegt het niet veel toe aan Librarything. Ik denk dat ik daar blijf.

Leave a Reply